Walk This Way – med Den osynlige pojken

Walk This Way lanserar den första titeln ur sin Premium Film-samling: en innovativ och aktuell, samt hyllad, version av superhjältegenren. Den italienske filmskaparen Gabriele Salvatores Den osynlige pojken kommer släppas 11 april i Österrike, Belgien, Danmark, Irland, Nederländerna, Norge, Spanien, Sverige och Storbrittanien, genom många av kontinentens Video-on-Demand plattformer, som Itunes, Amazon, Google Play, Sony, XboX, och viktiga lokala plattformer som Filmin, Filmmit och Universciné.

En av de mest unika italienska filmerna från 2014, Den osynlige pojken markerar en förändring i landets filmindustri och bevisar att en filmgenre så kommersiell som superhjältefilmen kan kombineras med konstfilmen för att skapa en helt ny, fascinerande upplevelse. Filmen följer 13-åriga Michele (Ludovico Girardello), som lever i en lugn stad vid havet med sin mamma (den italienska stjärnan Valeria Golino) och kämpar med att han varken är populär, atletisk eller en speciellt briljant elev i skolan . Michele vill bara att hans klasskamrat, och drömtjej, Stella (Noa Zatta) ska lägga märke till honom men han känner sig osynlig för henne. Tills han en ödesmättad kväll under en maskerad upptäcker att han faktiskt har förmågan att bli osynlig. Det är en upptäckt som leder honom till att få reda på att hans familjs bakgrund inte är vad den verkar, att hans dagliga rutin kan bli hans livs äventyr och att han är, trots allt, en superhjälte.

Målet för Gabriele Salvatores – välkänd för sin Oscarvinnande komedi om andra världskriget Mediterranean (1991), hans cyberpunk film Nirvana (1997) och hans kriminaldrama Siberian Education (2013) – är att, än en gång, leka med genrer för att skapa en effektiv crowd-pleaser för hela familjen. “Den osynlige pojken berättar en historia om science fiction superkrafter men även om tonårsproblem, familjeband, första kärlekar och skolmobbning. Både filmens produktionsbudget och dess struktur varken kan eller försöker efterlikna stora amerikanska superhjältefilmer, ett försök görs istället för att upptäcka en ny (europeisk?) väg för denna genre”, säger Cineuropas Camillo de Marco.

Den nya filmen kommer kort efter släppet av den första samlingen av Walk This Ways utgåva 2016. Men on the Edge, ett smart och fängslande urval av åtta av de senaste och mest hyllade thriller- och noir-filmerna – bland annat Mathieu Delaportes Närvaro Okänd (Un illustre inconnu), Olaf de Fleur Johannessons Brave Mens Blood (Borgríki 2) och Thomas Arslans Guld – som har varit tillgängliga sedan 4 april 

Kommande Premium Films kommer avslöjas snart!

den 8 april 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube