Kvinnor är Much Loved i Walk This Way

Walk This Way lanserar den andra titeln ur sin Premium Films-samling, en livlig, realistisk och respektfull bild av kämpande prostituerade i Marocko. Den marockanske filmskaparen Nabil Ayouchs Much Loved kommer anlända i Danmark, Finland och Norge på 16 maj, på Google Play och Amazon.

En anmärkningsvärd milstolpe i medelhavsområdets filmshistoria, Much Loved är ett skarpt, sanningsenligt porträtt av verkligheten i ett samhälle som är döljs och censureras av de människor som grundade det. Prostitution är i mitten av denna välbehövda film, kontroversiell i sitt hemland – huvudrollsinnehavaren Loubna Abidar var till och med tvungen att fly till Frankrike efter extrema reaktioner till handlingen. I filmen lever Noha (Abidar), Randa (Asmaa Lazrak), Soukaina (Halima Karaouane), Hlima (Sara Elhamdi Elalaoui) och andra lever ett liv där “kärlek är till salu”. De är prostituterade: objektifierade försäljare med kroppar som blottas för lustfyllda kunder. Dessa starka kvinnor, sammansvetsade av glädje och medbrottslighet, värdiga och fria i ett kungadöme som de själva härskar över, försöker överkomma våldet i det marockanska samhället, som utnyttjar dem samtidigt som det fördömer dem.

Nabil Ayouch – välkänd för sin tidigare prisvinnande film Guds hästar (2012) – skildrar allt det här med en väldigt respektfull, omtänksam stil. “Under filmens gång, medan tittaren lever bland dem och delar deras mest intima ögonblick, från smärta och skratt, Ayouch lyckas skickligt och varsamt visa den fina linjen mellan kvinnornas självständighet och utanförskap, som överflödar med vitalitet, skildrar blandningen av medlidande och respekt som de får”, sager Cineuropas Bénédicte Prot.

Denna nya film kommer strax efter släppet av den andra samlingen av Walk This Ways utgåva 2016. Docs From Around The World ger tittare möjligheten att förstå världen lite bättre genom sju fängslande och hyllade dokumentärer – bland annat Göran Olssons Om Våld, Nikolaus Geyrhalters CERN and David Sievekings Forget Me Not – som har varit tillgängliga sedan 2 maj.

Kommande Premium Films kommer avslöjas snart!

den 14 maj 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube