För kärleks skull , en finsk kärlekshistoria

Regissören Matti Ijäs erbjuder en oväntad, och väldigt nordisk, kärlekshistoria med För kärleks skull (Things we do for love) . I sin trettioandra film, tillgänglig på video on demand från och med 27 juni från Walk this Way och Unexpected Love Stories-samlingen, ställer en av Finlands favoritregissörer frågan: hur mycket kommer vi egentligen göra för kärlek?

Vaarala (Sampo Sarkola) är en romantisk, blyg och ensam fotograf, en återspegling av sin egen artistiska specialitet: att fotografera en tom parkbänk på den avlägsna och idylliska finska landsbygden. Vaarala reser konstant med parkbänken lastad på sin bil och utforskar dag och natt landsdelar i jakt på bra platser att fotografera. Ibland måste han övervinna diverse tekniska problem, som den gång hans bil körde fast i en ström.

En av hans fototillfällen varar längre än väntat när Vaarala – oväntat – möter och på sitt eget sätt förälskar sig i den hetlevrade och impulsiva Ansa (spelad Krista Kosonen av som nyligen fick ta emot jussistatyetten för sin roll i Antti Jokinens The Midwife). Men Vaaralas kärlek testas av Ansas före detta make, hennes dotter, svåger och pengabekymmer.

Det här är en historia full av överraskningar och torr humor, med livliga och trovärdiga karaktärer och unika bilder på Finland på sommaren såväl som på vintern. För kärleks skull innehåller alla de kvaliteter som har gjort Matti Ijäs så älskad av finländarna – och den kommer även förföra publiker i Österrike, Belgien, Frankrike, Irland, Italien, Luxemburg, Spanien och Storbrittanien.

den 24 juni 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube