Walk this Way rekommenderar 9 filmer med europeiska Shooting Stars-skådespelerskor

European Shooting Stars är ett unikt paneuropeiskt initiativ organiserat av European Film Promotion som sätter Europas bästa unga skådespelare i rampljuset. Här är vår lista på nio filmer med Shooting Stars-skådespelerskor i huvudrollerna.

Lycka av Dorris Dörrie (2012, Tyskland), med Alba Rohrwacher

Tillgänglig på VoD från och med 27 juni som en del av Unexpected Love Stories-samlingen.

Denna film följer Irinas traumatiska liv. Efter att ha blivit våldtagen flyr hon till Tyskland och börjar jobba illegalt som prostituerad. Hon finner lycka och blir kär i Kalle men deras relation hotas snart. Bliss är en modern romans som utspelar sig i Berlins undre värld. Irina spelas av Alba Rohrwacher, prisvinnande italienska skådespelerskan och Shooting Star 2009, känd för sina roller i Hungry Hearts, The Wonders och Sworn Virgin.

Black av Adil El Arbi, Bilall Fallah (2015, Belgien, Frankrike), med Martha Canga Antonio

Black handlar om 15-åriga Mavela, som faller för Marwan, en karismatisk ledare för ett rivaliserande gäng. Det unga paret tvingas göra ett svårt beslut mellan gänglojalitet och deras kärlek. Mavela spelas av Shooting Star 2016 Martha Canga Antonio. En häpnadsväckande debutroll för denna unga belgiska skådespelerska.

Life in a Fishbowl av Baldvin Zophoníasson (2014, Island, Finland, Tjeckien, Sverige), med Hera Hilmar

Tillgänglig på VoD från och med 28 november som en del av Award Winning Stories-samlingen

Life in a Fishbowl presenterar tre sammanflätade historier, med karaktärer vars ursprungliga utseende förändras drastiskt under filmens gång. Vald som Islands Oscarsbidrag för bästa icke-engelskspråkiga film, i Life in a Fishbowl har vi Hera Hilmar i huvudrollen som en ensamstående mamma som arbetar som prostituerad. Hilmar, Shooting Star 2015, fick 2014 ett särskilt omnämndande vid filmfestivalen i Zürich för sin rollprestation.

The High Sun av Dalibor Matanić (2015, Kroatsien, Serbien, Slovenien), med Tihana Lazović

The High Sun berättar tre olika kärlekshistorier som utspelar sig över tre konsekutiva årtionden i två närbelägna byar i Balkan, som har en lång historia av etniskt hat. En film om nationell stolthet och förbjuden kärlek, The High Sun belönades med jurypriset i sektionen Un Certain Regard i Cannes, med den extremt begåvade kroatiska skådespelerskan och Shooting Star 2016 Tihana Lazovic i huvudrollen.

Love is the Perfect Crime av Arnaud Larrieu, Jean-Marie Larrieu (2013, Frankrike, Nederländerna), med Sara Forestier

Tillgänglig på VoD nu som en del av Men on the Edge-samlingen.

Nominerad för Crystal Arrow-priset på Les Arcs European Film Festival 2013, Love is the Perfect Crime handlar om en universitetsprofessor med ett rykte för att ha affärer med sina kvinnliga studenter. Saker börjar bli mer komplicerade när en av hans gamla flammor försvinner. I huvudrollen har vi vinnaren av Césarpriset och Shooting Star 2005 Sara Forestier.

The Wait av Piero Messina (2015, Italien, Frankrike), med Lou de Laâge

The Wait, som hade sin premiär under tävlingen på Venedigs filmfestival 2015, följer en mamma som oväntat möter sons fästmö och lär känna henne medan hon väntar på att sonen ska anlända. Vid sidan om Juliette Bionche ser vi den lovande unga franska skådespelarskan Shooting Star 2016 Lou de Laâge.

Gold av Thomas Arslan (2013, Tyskland, Kanada), med Nina Hoss

Tillgänglig på VoD sedan 4 April, Men on the Edge-samlingen

Gold utspelar sig i Kanada under sommaren 1898 och berättar historien om en grupp tyska bosättare som reser norrut, i hopp om att finna rikedomar i de nyligen upptäckta guldfälten i Dawson. I huvudrollen har vi Shooting Star 2000 Nina Hoss, som under de senaste 16 åren har fått flera priser och nomineringar, inklusive en Silverbjörn i Berlin och ett pris från Toronto Film Critics Association.

Summer of Sangaile av Alanté Kavaïté (2015, Litauen, Frankrike, Nederländerna)

Filmen kretsar kring sjuttonåriga Sangaile som en sommar möter och förälskar sig i Auste, en jämnårig tjej som till skillnad från Sangaile lever sitt liv fullt ut med kreativitet och djärvhet. Auste spelas av Shooting Star 2015 Aiste Dirziute från Litauen.

Nena av Saskia Diesing (2015, Nederländerna, Tyskland), med Abbey Hoes

Filmen handlar om Nena, en tonåring med sin egen stil, som tar hand om sin handikappade pappa och upptäcker romantisk kärlek för första gången. En fantastisk rollprestation från den unga holländska skådespelerskan Shooting Star 2015 Abbey Hoes, vinnaren av priset för bästa skådespelerska på Netherlands Film Festival 2014.

den 24 juni 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube