Kärlek återuppfinns med Walk This Way

Efter den första samlingen, Men on the Edge, och den andra samlingen, Docs From Around the World, presenterar Walk This Way sitt tredje urval av filmer för 2016. Distributionsprogrammet VOD, som tar filmer till plattformer som iTunes, Amazon, Google Play, Filmin, Filmmit, Universciné med flera, släpper en härlig serie av Unexpected Love Stories – filmer som återuppfinner kärlek på ett färskt, nytt sätt. 

Den senaste filmen av en av de mest personliga filmskaparna inom italiensk film, Ferzan Ozpetek, varnar tittaren med sin titel: Spänn fast säkerhetsbältet (Fasten Your Seatbelt). Handlingen kretsar kring Elena (Kasia Smutniak) och Antonio (Francesco Arca), två stjärnkorsade älskare som inte har någonting gemensamt (olika personligheter, livsval, sociala kretsar), utom en sak: de är instinktivt attraherade av varandra. Ozpeteks film är en modern romantisk komedi om sexualitet och kärlek full av sexiga människor… och sexigt berättande. Filmen kommer vara tillgänglig i Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Tyskland, Irland, Nederländerna, Norge, Spanien, Sverige och Storbrittanien.

Från ett kallare land längre norrut, Finland, kommer För kärleks skull. Matti Ijäs film är en väldigt nordisk kärlekshistoria, full av pinsamma situationer, tokig nakenhet, och torr humor, om romansen mellan Vaarala (Sampo Sarkola) och Ansa (Kristi Kosonen). Den förstnämnda är en tillbakadragen och romantisk fotograf som tar bilder av tomma parkbänkar, och den sistnämnda är en kvinna benägen till impulsivitet – tillsammans försöker de överkomma sina problem som utstötta. Filmen kommer vara tillgänglig i Österrike, Belgien, Frankrike, Irland, Italien, Luxemburg, Spanien och Storbrittanien.

Skandinavien gräver sig djupare in i romantikens värld med Kyss mig, den hyllade filmen av Alexandra-Thérèse Keining, som för nuvarandet visar sin senaste film Pojkarna på olika festivaler. Otrohet, heterosexualitet och homosexualitet möter varandra på ett charmerande sätt när en ung, förlovad kvinna finner sig själv i en affär med sin styvmoders lesbiska dotter. Filmen, med Ruth Vega Fernandez, Liv Mjönes och Krister Henriksson i huvudrollerna, kommer vara tillgänglig i Tjeckien, Ungern, Italien, Portugal och Slovakien.

I Sverige utspelar sig också en kärlekshistoria mellan Ida (Anna Åström) och Krister (Gustaf Skarsgård), som regissören Mani Maserrat Agah slänger oss in i. Vi skildrar relationen mellan två djupt förälskade personer, fast i ett kretslopp av passion och destruktivitet, och slutar i ett problematiskt dödläge när deras knepiga situation har katastrofala konsekvenser. Filmen kommer vara tillgänglig för tittare i Österrike, Belgien, Frankrike, Tyskland, Irland, Luxemburg och Storbrittanien.

Slutligen, en bit tysk romantik med Doris Dörries Lycka. Två unga människor i Berlin, en flykting (Alba Rohrwacher, en väldigt uppmärksammad skådespelerska i Italien som redan är väletablerad i resten av Europa) och en hemlös ungdom (Vinzez Kiefer) bildar ett oväntad förhållande. Dörrie, regissören av den prisvinnande Cherry Blossoms, visar oss ett öppenhjärtat porträtt av kärlek i Berlins skuggor. Tittare från Belgien, Frankrike, Irland, Italien, Nederländerna, Spanien, Sverige och Storbrittanien kommer ha möjlighet att se filmen.

Kommande samlingar avslöjas snart!

den 25 juni 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube