Vi: När passion går överstyr

Ännu en nordisk kärlekshistoria med oväntade konsekvenser erbjuds från och med 27 juni på video-on-demand. Vi är den andra långfilmen av den iranfödda svenska regissören Mani Maserrat, skriven av den svenska regissören, manusförfattaren och producenten Jens Jonsson (Snabba Cash 3 – Livet Deluxe, The King of Ping Pong).

Vi följer relationen mellan Krister och Ida, två lärare som förälskar sig våldsamt i varandra. Publiken följer dem från deras första lyckliga början när de först möts, flyttar tillsammans, deras sexuella relation och det stöd de ger varandra. Men Krister visar sig vara dominerande, vill alltid ha rätt och är avundsjuk. Ida å sin sida är osäker, lättpåverkad och drar sig inte för att ljuga. Deras romantiska kärlekhistoria förvandlas sakta men säkert till ett krig med manipulation och känslomässig och sexuell förödmjukelse, där gränsen mellan passion och missbruk ifrågasätts.

Vi, med mästerliga rollprestationer från den svenska stjärnan Gustaf Skarsgård (Kon-Tiki och tv-serien Vikings) i rollen som Krister och Anna Åström som Ida, med stöd från Rebecca Ferguson (som kan ses i Hercules: The Thracian Wars, Florence Foster Jenkins och Mission: Impossible 5) är en intensiv och ibland obehaglig film. Regissören beskriver den som en “skräckfilm om kärlek”.

Uppmärksammad och rekommenderad på hemsidan Kritiker.se, Vi kan upptäckas i Österrike, Belgien, Frankrike, Tyskland, Irland, Luxemburg och Storbrittanien.

Vi – Trailer:

den 4 juli 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube