Pojkarna och Guillaume och Walk this Way vid bordet

Walk This Way släpper den tredje titeln ur sin Premium Films-samling, Pojkarna och Guillaume vid bordet. Det är den stora vinnaren 2014 vid Frankrikes César Awards. Denna fängslande, modiga och roliga berättelse är den franska filmskaparen, manusförfattaren och skådespelaren Guillaume Galliennes debutfilm. Den kommer kunna ses i Tjeckien, Danmark, Ungern, Irland, Norge, Polen, Slovakien och Sverige 11 juli, genom många Video-on-Demand plattformer, som iTunes, Amazon, Google Play, Sony, XboX och viktiga lokala plattformer som Filmin, Flimmit och Universciné.

För många var filmen kärlek vid första ögonkastet när den visades i Cannes och dess inhemska publiksuccé visar att Me, Myself and Mum är en av de mest intressanta filmerna inom modern fransk komedi. Den har bland annat vunnit Cèsarpriser för bland annat bästa film, bästa debutfilm, bästa skådespelare. I denna självbiografiska film försöker Gallienne besvara frågan hur blir man en man, när ens närstående har en annan bild än man själv? Guillaume och hans mamma (båda briljant spelade av Galliene) försöker finna svaret samtidigt som de försöker sitt speciella förhållande. Hon ser honom inte som en pojke, till skillnad från hennes två andra söner, utan snarare som en tjej eller en homosexuell. Men Guillaume är ingendera och till allas förvåning försöker han komma ut – som en heterosexuell man.

Guillaume Gallienne, som är medlem i Comédie-Francaise och vinnare av två Molière Awards för fransk teater, skapar en förbluffande blandning av konventionell komedi och teaterpjäs. Allt sammanställt med innovativ mise-en-scène för att skildra en rörande historia. “Galliennes skarpa kvickhet och exceptionella sinne för självironi gör resten men utan att glömma den känslomässiga ömsinthet som gör Pojkarna och Guillaume vid bordet till ett verk som kanske också får dig att fälla en tår i mitten av skrattandet”, säger Cineuropas Fabien Lemercier.

Den nya filmen kommer strax efter släppet av den tredje samlingen från 2016 utgåva av Walk This Way. Unexpected Love Stories är en härlig serie av filmer som återupptäcker romansen på ett färskt och nytt sätt, inklusive Ferzan Ozpeteks Spänn fast säkerhetsbältet och Doris Dörries Lycka, och har varit tillgänglig sedan 27 juni.

Kommande Premium Films kommer att avslöjas snart!

den 7 juli 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube