En tillbakablick på Guillaume Gallienes karriär, en allt i allo

Guillaume Gallienne, skådespelare och medlem i det kända franska teatersällskapet La Comédie Française, har blivit känd tack vare sin “micro-series” Les Bonus de Guillaume. Serien, som visades på Canal Plus, är en knäpp parodi uppgjord av 100 en minuter långa avsnitt där Gallienne skämtsamt skildrar filmvärlden.

I Pojkarna och Guillaume vid bordet (Me, Myself and Mum) , som hade sin franska premiär november 2013, visar Gallienne sin filmiska talang. Denna oerhört välmottagna film gick hem hos såväl kritiker (med tio priser) som publik (med nästan tre miljoner tittare i Frankrike). Gallienne, en riktig allt i allo, tog sig i filmen an rollen som regissör, manusförfattare och skådespelare och spelar inte bara sig själv utan även sin mamma! Denna film, ett måste för alla som gillar ovanliga komedier, kommer korsa landsgränser när den släpps på VoD 11 juli som en del av vår Premium Films-samling.

Vi tar en tillbakablick på de stora filmiska milstolparna i denna ovanliga skådespelares karriär:

Ensemble, nous allons vivre une très, très grande histoire d’amour… av Pascal Thomas (2010, Frankrike)

En knasig komedi med Marina Hands och Julien Doré (som även kan ses i Pop Redemption, tillgänglig på VoD som en del av vår Comedies-samling) tillsammans med Guillaume Gallienne i rollerna. Filmen handlar om den romantiska relationen mellan Dorothée och Nicolas. Deras kärlek vid första ögonkast-upplevelse får dem att tro att de kommer leva lyckliga i alla sina dagar... men ingenting går som planerat.

Astérix & Obelis och britterna och Laurent Tirard (2012, Frankrike)

I den fjärde delen av serietidningssagan skapad av Uderzo och Goscinny är de galliska hjältarna på väg till Storbrittanien för ett nytt äventyr. Denna storbudgetkomedi inkluderar fem franska stjärnor i sin rollista: Gallienne i rollen Jolitorax, tillsammans med Gérard Depardieu, Catherine Deneuve, Fabrice Lucchini och Dany Boon.

Yves Saint Laurent de Jalil Lespert (2014, Frankrike)

Yves Saint-Laurent, upptäckt under filmfestivalen i Berlin 2014 och belönad på Césargalan 2015, ser tillbaka på några år i Saint-Laurents (Pierre Niney) kända liv. Tittaren följer den franska modeskaparens karriär från hans övertagande av Christian Diors företag till att han skapar sitt eget modeföretag. Gallienne, i rollen som affärsmannen Pierre Bergé, Saint-Laurents partner, “överstiger förväntningar” enligt Cineuropa.

Down by Love av Pierre Godeau (2016, Frankrike)

Down by Love handlar om Jean (Gallienne) en fängelsevakt som har en förbjuden och passionerad kärleksrelation med en av sina fångar (Adèle Exarchopoulos, Blå är den varmaste färgen). Inspirerad av en sann historia återgiven i Florent Gonçalves bok Défense d’aimer, filmen hade sin premiär i Frankrike mars 2016.

Cézanne et moi av Danièle Thompson (2016, Frankrike)

Det finns fortfarande mer än två månader kvar att vänta innan det går att se den franska regissören Danilèle Thompsons (Orchestra Seats, Le code a changé) Cézanne et moi. Filmen skildrar vänskapen mellan målaren Paul Cézanne (Gallienne) och författaren Émile Zola (Guillaume Canet) från deras tid i Aix-en-Provence till deras ankomst i Paris. Detta är en film att följa uppmärksamt!

den 7 juli 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube