Berberian Sound Studio och Walk This Way

Walk This Way släpper den femte titeln ur sin Premium Films-samling. I Berberian Sound Studio förvandlas en ljudteknikers arbete för en italiensk skräckfilmsstudio till ett skrämmande fall av ett liv som imiterar konst. Peter Stricklands andra film anländer till Danmark, Finland, Norge och Sverige 3 oktober, genom många av kontinens Video-on-Demand-plattformer, som iTunes, Amazon, Google Play, Sony, XboX, och andra viktiga plattformer som Filmin, Flimmit och Universcine.

The Guardian anser att den brittiska regissören Peter Strickland är ”en viktig brittisk filmskapare från sin generation”, och denna film har valts ut och belönats vid flera filmfestivaler, som i Gerardmer, Locarno, Sitges och Fantasporto. Berberian Sound Studio har beskrivits som en sensorisk resa in i ljudeffekternas värld och en riktig gåva till filmstudenter. Sedan den hade sin premiär 2012 har filmen tagit emot beröm från kritiker runt om i världen, exempelvis Guy Lodge som i Variety skrev: ”En noggrant detaljerad fördjupning in i en italiensk, lågbudgeterad skräckfilmsvärld som slutligen kanske är en skräckfilm själv, Peter Stricklands Berberian Sound Studio är en spänd, kittlande triumf”.

Den brittiska skådespelaren Toby Jones spelar Gilderoy, ljudteknikern som arbetar för den italienska skräckfilmsstudion. Han har spelat mer än ett hundra olika roller i flera filmer och tv-serier, och han har arbetat i viktiga filmserier, som Harry Potter, Captain America och The Hunger Games.

Denna nya film kommer strax efter släppet av den fjärde filmen från Premium Films-urvalet för Walk This Ways utgåvaunder2016. My Sweet Pepper Land, en västerninspirerad berättelse om kärlek och rättvisa som utspelar sig i Kurdistan och har hyllats kritiskt sedan sin världspremiär i sektionen Un Certain Regard på Cannes filmfestival 2013, och har varit tillgänglig sedan 26 september.

den 30 september 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube