Walk this Way till My Sweet Pepper Land

Walk This Way släpper den fjärde titeln ur sin Premium Films-samling: My Sweet Pepper Land, en västerninspirerad berättelse om kärlek och rättvisa som utspelar sig i Kurdistan och som har hyllats kritiskt i sektionen Un Certain Regard på Cannes filmfestival 2013. Filmen kommer anlända till Tjeckien, Finland, Italien, Norge, Slovakien och Spanien 26 september, genom många av kontinentens huvudsakliga Video-on-Demand plattformer, som iTunes, Amazon, Google Play, Sony, XboX, och viktiga lokala plattformer som Filmin, Flimmit and Universciné.

My Sweet Pepper Land har beskrivits som en välskriven ”dramedy” om att vara marginaliserad i en plats vid världens utkant. Den har valts ut vid flera internationella filmfestivaler, inklusive festivalerna i Abu Dhabi, Cabourg och Chicago, där den tog emot priset för bästa film. Filmen berättar kärlekshistorien mellan Baran (Korkmaz Arslan), en kurdisk hjälte från självständighetskriget som nu arbetar som polis i en liten by, vid gränsen till Irak, Turiet och Iran; och Govend (Golshifteh Farahani), en byskolelärare.

Den irakiska och kurdiska regissören Huner Saleem återvänder till sina hemtrakter med denna färgstarka film för alla de som är intresserade av livet i Mellanöstern. Saleem har hittills regisserat tio filmer och har tagit emot viktiga priser på festivaler, som i Locarno, München, Nashville och Venedig. Filmen har iranska skådespelerskan , känd för sina roller i Atiq Rahimis Tålamodets sten, Asghar Farhadis About Elly och Jim Jarmuschs Paterson och för att vara en försvarare av kvinnors rättigheter i den muslimska världen.

Denna nya film kommer strax efter släppet av den fjärde samlingen från Walk This Way för 2016. Comedies à la Carte är en samling av några av de allra roligaste och nyaste ”mainstream”-filmerna, vilket inkluderar en samling publiksuccéer att se med vänner och familj – inklusive Olivier Borouxs Entre Amis och Benjamin Wedjs Nice and Easy – som har varit tillgänglig sedan 5 september.

den 23 september 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube