Walk This Way förklarar krig

Efter sin tredje filmsamling, Comedies à la Carte, presenterar Walk This Waysin femte samling för 2016. Distributionsprogrammet VOD, som tar filmer till plattformer som iTunes, Amazon, Google Play, Filmin, Flimmit, Univesciné med flera, släpper samlingen This is War, ett urval av spektakulära och intensiva krigsfilmer som utspelar sig i Paris, Madrid och Kambodja. 

Oscarsvinnaren Régis Wargnier är regissören av The Gate, en film baserad på en sann historia som utforskar folkmordet som begicks av Röda khmererna i Kambodja. Två decennier efter att de slutit en ovänskap allians i Pol Pots Kambodja möter en fransk etnolog och en tidigare medlem i Röda khmererna varandra igen efter att den sistnämnda arresterats för brott mot mänskligheten. Denna franska dramafilm samproducerades av den kambodjanska filmskaparen Rithy Panh och har den franske skådespelaren Raphaël Personnaz och den flerfaldigt prisvinnande belgiska skådespelaren Olivier Gourmet i huvudrollerna. Filmen kommer vara tillgänglig i Österrike, Danmark, Finland, Tyskland, Irland, Italien, Norge, Polen, Sverige och Storbritannien. 

Från Rumänien kommer Closer to the Moon, en blandning av komedi och action som skildrar den absurditet som rådde i Rumänien 1959. Max Rosenthal (Mark Strong), en tidigare rumänsk polis, samarbetar med ett gäng gamla vänner från andra världskrigets judiska motståndsrörelse för att begå ett rån. De gör det genom att övertyga alla vid brottsplatsen att de bara spelar in en film! Regissören Nae Caranfil levererar en mörk men komisk berättelse med Oscarsnominerade Vera Farmiga som den ledande skådespelerskan. Filmen, som också har Harry Lloyd och Martin Hancock i rollistan, kommer vara tillgänglig i Österrike, Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Luxemburg, Nederländerna och Spanien.

En tysk film som utspelar sig i Argentina kommer härnäst, My German Friend berättar en vacker kärlekshistoria mellan Sulamit (Celeste Cid), dottern till tysk-judiska flyktingar, och Friedrich (Max Riemelt),  sonen till tyska nazister. Båda barnen är nära vänner och växer upp mellan Perons regerings fall 1955 och åren av fängelse, tortyr och död under Argentinas militärdiktatur mellan 1976 och 1984. Den tyska filmskaparen Jeanine Meerapfel, vars tidigare filmer tagit emot priser i Berlin, Cannes och San Sebastian, har skapat både en ungdomlig kärlekshistoria och en argentinsk historielektion. Filmen kommer vara tillgänglig i Österrike, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Italien, Norge, Spanien, Sverige och Storbritannien. 

Slutligen har vi en historia som utspelar sig i Madrid efter det spanska inbördeskriget. I The Sleeping Voice är Hortensia (Inma Cuesta) och Pepita (María León) involverade i en underjordisk gerillarörelse. Hortensia tillfångatas och tvingas föda sitt barn i fängelset medan Pepita försöker finna ett sätt att hjälpa henne och gerillan. Den Goyavinnande filmskaparen Benito Zambrano berättar en hjärtskärande historia om kärlek, lidande och mod. León förtjänade Silver Seashell-priset för bästa skådespelerska på filmfestivalen i San Sebastián 2012 för sin vackra rollprestation. Filmen kommer vara tillgänglig i Österrike, Danmark, Frankrike, Tyskland, Irland, Norge, Sverige och Storbritannien.  

den 14 oktober 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube