Dokumentarer fra hele verden: en rejse gennem fortid og nutid fra Afrika til Kina

Der følges op på spændingsfilmene i samlingen Mænd på kanten, som blev lanceret 22. April, med Dokumentarer fra hele verden. De spænder over seks europæiske dokumentarer, der vil være tilgængelige på video-on-demand fra fredag 15. maj.

Mama Africa (2011) er instrueret af finske Mika Kaurismäki og portrætterer den forrygende sydafrikanske sangerinde Miriam Makeba (1932 – 2008), der satte et stort præg på det afrikanske kontinents historie. Udkommer i Danmark, Norge og Italien.

The Domino Effect (2014), der er instrueret af Elewira Niewiear og Piotr Rosolowski, handler om ministerpræsidenten i Abkhasien, en delvist anerkendt mikrostat i Kaukasus. Alt imens han arbejder på at udløse en international dominoeffekt, der skal få hans hjemland på verdenskortet, bliver hans russiske hustru behandlet som en uvelkommen udlænding. Udkommer i Spanien, Danmark, Italien, Storbritannien, Belgien og Irland.

I My Way to Olympia (2013) begiver den tyske instruktør Niko van Glasgow sig ud på en rejse med en flok atleter, der i 2012 rejste til London for at dyste i De Paralympiske Lege. Han er selv født med et handicap og hader han, og han har derfor svært ved at begribe, hvorfor man frivilligt skulle vælge at kaste sig ud i en sådan udfordring. Udkommer på nettet i Danmark, Norge, Sverige, Italien, Storbritannien, Polen, Tyrkiet og Luxembourg.

I Sofia's Last Ambulance (2012) skildrer Ilian Metev hverdagen i de 13 ambulancer, der udgør beredskabet i den bulgarske hovedstad Sofia, hvor der bor 13 millioner mennesker. Udkommer snart i Spanien, Danmark, Norge, Italien, Belgien og Holland.

Dokumentaren Harbour of Hope instrueret af Magnus Gertten (2011) fokuserer på den mobilisering, der fandt sted i den svenske by Malmö i 1945. Det skete, da man tog imod de tusindvis af overlevende fra koncentrationslejre, da de blev befriet. Udkommer i Spanien, Danmark, Storbritannien, Italien, Belgien og Tyrkiet.

I Red Forest Hotel sætter den finske instruktør Mika Koskinen sig for at lære mere om, hvordan verdens økonomiske kraftcentrum Kina investerer millioner af yuan i genbrug og vedvarende energi for at bekæmpe klimaændringerne. 

13. maj 2015, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube