The Brats – Alain Chabat og Max Boublil indhenter det forsømte

Der findes ingen bedre måde at få bugt med sorgen over sommerens endeligt end ved hjælp af latter, og Anthony Marcianos debutfilm The Brats er det helt rette middel.

 

Historien begynder med en klassisk situation: Dreng møder pige, og filmen suser igennem de forskellige faser i parholdet fra første kys til udvekslingen af forlovelsesringe, inden hovedhistorien begynder.

 

Forholdet mellem vordende svigerfar Gilbert (Alain Chabat) og hans kommende svigersøn, Thomas (Max Boublil), er i fokus. Man fornemmer hurtigt kontrasten mellem Thomas, der er villig til at give afkald på drømmen om at blive musiker, og Gilbert, der ikke kan udstå tanken om at tilbringe et eneste sekund længere foran fjernsynet, mens hans kone Suzanne (Sandrine Kiberlain) finder nye måder at ødsle deres opsparingspenge væk på velgørenhed og en økologisk livsstil.

 

Gilbert genopdager sit behov for frihed, da de to tilbringer tid sammen. Overbevist om, at han har fået en chance til, og med rigeligt med penge at brænde af, sætter han sig for at indhente noget af sin spildte ungdom. Imens forsøger han at tale sin nye bedste ven fra at begå samme fejl, han selv begik, ved at gifte sig med Lola (Mélanie Bernier), hans egen datter. Gradvist lader Thomas sig rive med af sin vens begejstring, da Gilbert kaster sig ud i det ene eventyr efter det næste, som fandtes morgendagen ikke. Men hvor høj er prisen for at kunne realisere ens drømme?

 

Manuskriptet, der er skrevet af Marciano og Bublil, indeholder en god portion humor, der har bidraget til The Brats’ succes. Komikeren Alain Chabat (kendt fra trioen Les Nuls) spiller hovedrollen og glimrer i samspil med Max Boublil, en ung fransk sanger og stand up-komiker. Kheiron (der spiller med i serien Bref på Canal+) og Arié Elmaleh, der er bror til stand up-komikeren Gad Elmaleh, passer godt ind i birollerne. Det samme gør den fortrinlige Sandrine Kiberlain, hvis strålende morsomme præstation i Albert Dupontels 9 Month Stretch indbragte hende en nominering for bedste kvindelige hovedrolle ved César-uddelingen. Disse franske komediestjerner spiller ligeledes over for de legendariske sangere Iggy Pop og Patrick Bruel. The Brats er på flere måder en hyldest til musikken med sin rollebesætning, sit soundtrack og sin fortælling.

 

The Brats var den syvende mest sete film i Frankrig i 2013, og i alt 1,6 millioner biogængere indløste billet til filmen. Den er også en del af de ni franske komedier i Walk This Ways katalog. Filmen vil være tilgængelig på video-on-demand i Danmark, Norge, Sverige, Italien, Storbritannien, Irland, Holland og Ungarn fra 1. September.

 

Bemærk: Fans af Marciano og Boublil kan se duoen medvirke i den skøre komedie The True Story of Robin Hood, der for nyligt ramte de franske biografer.

 

Trailer til The Brats:

3. september 2015, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube