21 Ways to Ruin a Marriage, DEN ALTERNATIVE BRIDGET JONES

"Skilsmisse er en naturlig og sandsynlig konsekvens af at forelske sig," ifølge Sanna, den 29-årige heltinde i 21 Ways to Ruin a Marriage, den finske instruktør Johanna Vuoksenmaas tredje spillefilm. Filmen er del af Walk This Ways Skandinaviske samling og er tilgængelige på video-on-demand fra den 23. november.

Sanna (Armi Toivanen) har en aversion mod alle former for romantisk forpligtelse. Hun tilbringer livet som resolut single blandet med nogle få seksuelle eventyr og engangsknald og sit sociologispeciale med titlen "X måder at ødelægge et ægteskab på". Specialet er illustreret af videointerviews med nygifte og ældre gifte ægtepar og indeholder kapitler som "At tage beslutninger for din partner", "At vende det blinde øje til", "At kontrollere ham" og "At behandle ham som et barn". Modsat leder hendes bedste veninde (Essi Hellén) efter sit livs kærlighed og søger efter et eller tegn fra skæbnen ved at skifte tilfældigt mellem radiostationer. Men da Sanna møder (Riku Nieminen), Ainos kollega, og Aino møder Sannas assistent, ser det ud til, at der måske venter de to veninder et par overraskelser…

21 Ways to Ruin a Marriage var et stort hit fra det øjeblik, den havde premiere: Den blev udtaget til utallige festivaler (Tokyo, Hamburg, Hong Kong og Shanghai), vandt publikumsprisen til Jussisen (den finske nationalfilmpris) i 2014 og var en fænomenal succes i hjemlandet med mere end 400.000 solgte billetter, hvilket gør den til sit lands største biografsucces i 2013.

Det rørende og absurde alternativ til den romantiske komedie i Bridget Jones-stil kan takket være Walk This Way nu nydes alene, i selskab med venner eller endda med en partner i Spanien, Danmark, Italien, Frankrig, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Irland, Holland, Tyrkiet og Østrig.

9. december 2015, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube