The Scapegoat og en rekke tullete familier

The Scapegoat blir den franske regissøren Nicolas Barys andre langfilm, og andre litterære adaptasjon etter Trouble at Timpetill (2007), skrevet av Henry Winterfeld.

I The Scapegoat møter vi Benjamin Malaussène (Raphaël Personnaz, The Princess of Montpensier, The French Minister og The New Girlfriend) som eldstesønn, og ansvarlig for, en stor familie bosatt i det populære Belleville-distriktet i Paris. Familien er lykkelig, men i fullstendig kaos, og barna må klare seg selv siden moren stadig er ute på jakt etter elskere, og «fedrene blir aldri lenge». Samtidig er Benjamins liv langt fra kjedelig: han er ansatt av daglig leder for en større butikk i Paris til å jobbe som – helt konfidensielt – profesjonell syndebukk. Når en serie hendelser oppstår hvor enn han går, faller mistanken naturligvis på han. En pågående og forførende journalist med kallenavnet Tante Julia (spilt av Bérénice Bejo of The Artist, The Past og The Search) slår følge for å bevise hans uskyld.

Skuespiller og regissør Emir Kusturica, to ganger Gullpalmevinner (Farewell, Underground, Black Cat, White Cat) har hovedrollen. Isabelle Huppert (My Little Princess, Valley of Love) er kreditert som klipper. To kjente skuespillerinner er på rollelisten, som også har roller i andre filmer i komediesamlingen fra Walk This Way-prosjektet: Mélanie Bernier (The Brats av Anthony Marciano) spiller en av søstrene i den merkelige familien, og Alice Pol (Supercondriaque av Dany Boon) har rollen som barnepsykiater. I tillegg medvirker 50 andre skuespillere, og over 100 statister, for å bringe bokens ekstravaganse til livet.

The Scapegoat er adaptasjonen av boken ved samme navn av den franske forfatteren Daniel Pennac. Det er første bok i den populære Malaussène-serien, som består av seks bøker utgitt mellom 1985 og 1999. Den stilsikre regien, i kombinasjon med musikk av Rolfe Kent (Dexter, The Men Who Stare at Goats), setter historiens absurde tone.

En co-produksjon mellom Frankrike, Belgia og Luxemburg med premiere på mer enn 300 franske kinoer i 2013. Filmen kan sees eksklusivt på strømmetjenester i Danmark, Sverige, Tyskland, Irland, Nederland, Norge, Østerrike og England. The Scapegoat er del av samlingen Ni franske komedier, alle tilgjengelig fra 1. september i år.

10. september 2015, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube