The Brats – Alain Chabat og Max Boublil tar igjen tapt ungdomstid

Den beste medisin mot at sommeren nærmer seg slutten er latter, og Anthony Marcianos debutfilm The Brats er akkurat riktig medisin.

Historien starter med et klassisk gutt-møter-jente-scenario, og The Brats tar oss igjennom de forskjellige fasene av det å være et par – fra det første kysset til giftemål – før filmens hovedplot setter i gang.

Forholdet mellom den kommende svigerfar Gilbert (Alain Chabat) og hans fremtidige svigersønn Thomas (Max Boublil) er filmens fokus. Vi får oppleve kontrasten mellom Thomas, som er klar til å legge musikerdrømmene på hyllen for kvinnen han elsker, og Gilbert, som ikke takler et sekund mer foran TVen mens hans kone Suzanne (Sandrine Kiberlain) finner nye veier å bruke opp sparepengene på veldedighet og organisk livsstil.

Gilbert gjenoppdager frihetsfølelsen når de to tilbringer tid sammen. Overbevist om at han har fått en ny sjanse, med nok penger å svi av, finner han tilbake til sin tapte ungdomstid. Samtidig prøver Gilbert å overtale sin nye bestevenn fra å gjøre de samme feilene han selv gjorde, ved å gifte seg med hans datter Lola (Mélanie Bernier). Sakte men sikkert blir Thomas smittet av sin venns entusiasme ettersom Gilbert legger ut på nye eventyr. Men hva er prisen du må betale for å leve ut drømmene dine?

Manuset av Marciano og Boublil strutter av humor, som medvirker til The Brats suksess. Komiker Alain Chabat (tidligere medlem av komiker-trioen Les Nuls) har hovedrollen, og skinner i selskap med Max Boublil – en ung fransk sanger og stand-up-komiker. Kheiron (fra serien Bref på tv-kanalen Canal) og Arié Elmaleh, broren til den kjente stand-up-komikeren Gad Elmaleh, gjør strålende biroller sammen med Sandrine Kiberlain, som fikk Best Actress Cesar-prisen for rollen i komedien Albert Dupontel’s 9 Month Stretch. De franske komiker-stjernene har også selskap av de legendariske sangerne Iggy Pop og Patrick Bruel. The Brats er en hommage til musikk generelt, med sin cast, soundtrack og historie.

The Brats var 2013s syvende mest sette lokale film i Frankrike. Den fikk mer enn 1.6 millioner besøkende på kino, og var en del av 9 franske komedier i Walk this Way-samlingen. Filmen vil bli tilgjengelig på VOD i Danmark, Norge, Sverige, Italia, England, Irland, Nederland og Ungarn fra 1. september.

Fans bør merke seg at duoen Marciano-Boublil også spiller i komedien The True Story of Robin Hood, som nylig åpnet på kino i Frankrike.

The Bratstrailer:

3. september 2015, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube