Franska komedier: skoj och skratt garanterat

Den nästa sista filmsamlingen från Walk This Way kommer snart till video on demand. Mys ner dig i höstmörkret med din familj och denna utmärkta samling av de nio roliga filmerna från Franska Komedier-samlingen, tillgänglig från den 1 september.

I The Brats (2013) möter Thomas (komikern Max Boublil, känd för sina musikaliska sketcher) sin framtida svärfar (Alain Chabat), som övertygar Thomas att ge upp allt – svärfaderns egen dotter inkluderad – så att de kan göra vad de vill. Filmen, som är Anthony Marcianos första, släpps i Danmark, Norge, Sverige, Italien, Storbritannien, Irland, Nederländerna och Ungern.

The Dandelions (2012) är berättelsen om nioåriga Rachel som genom sitt möte med den orädda Valérie får en helt ny syn på vänskap och frihet. Agnès Jaoui, Denis Podalydès och Isabelle Carré spelar i denna familjefilm av Carine Tardieu, ute snart på VOD i Danmark, Norge, Sverige, Italien, Storbritannien, Irland, Polen, Österrike, Slovakien och Finland.

Paulette (2012) är en bitter gammal kvinna som kämpar för att skramla ihop pengar. Inspirerad av ungdomarna i hennes förort hittar Paulette ett relativt okonventionellt sätt att lösa sin situation: hon börjar sälja cannabis, med sin personliga touch… Jérôme Enrico regisserar Bernadette Lafont, ansiktet för New Wave-generationen, i hennes allra sista roll. Tillgänglig på video on demand i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Storbritannien, Irland and Turkiet.

I Frank Gastambide's 2012 Porn in the Hood möter vi Mousten, Abdelkrim och Momo, tre vänner från förorten. För att bryta med det monotona livet som ensamstående och arbetslösa svarar de på en annons för att bli porrstjärnor. Filmen om trion, kända från Youtube och Canal+ i webb-serien “Kaïra Shopping”, kommer vara tillgänglig i Danmark, Italien, Polen, Tjeckien och Slovakien.

I The Scapegoat (2012), tolkar Nicolas Bary Daniel Pennacs litterära saga om familjen Malaussène. Vi följer Benjamin (Raphaël Personnaz), den äldsta sonen i en stor familj, som trots motgångar slits med i en serie händelser som gör honom till professionell syndabock. En journalist, 'Aunt Julia' (Bérénice Béjo) kommer för att rädda honom. The Scapegoat kommer vara tillgänglig i Danmark, Sverige, Tyskland, Irland, Nederländerna, Norge, Österriker och Storbritannien.

The Gilded Cage(2013) återvänder till temat om den portugisiska kulturen i Frankrike. När Maria och José Riberios grannar får reda på att de planerar att återvända till sitt älskade Portugal gör grannarna allt i sin makt för att hålla kvar sina outbytbara vänner i Paris. Denna prisvinnande box-office hit från Portugal kommer snart finnas på video on demand i Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Irland och Nederländerna. En film av Ruben Alves.

I Pop Redemption(2013) ska fyra vänner i ett black metal-band spela den viktigaste konserten i deras liv på Hellfest, en av Frankrikes största musikfestivaler. Mitt i trettioårskrisen kan detta kan vara deras sista chans till att bli kända, särskilt då de blir jagade av polisen och dessutom måste ljuga om att de är en ‘flower power’-popgrupp. Julien Doré, vinnaren av TV-talangshowen La Nouvelle Star 2007, spelar i denna hyllning till The Beatles. Filmen släpps snart i Sverige, Storbritannien, Norge, Italien, Irland, Polen, Turkiet, Tjeckien, Slovakien, Finland och Ungern.

Attila Marcel(2013) fokuserar på Paul (Guillaume Gouixe), en Parisare i trettioårsåldern som lever ett monotont liv med de överbeskyddande mostrar som uppfostrat honom. Tack vare ett möte med en granne på fjärde våningen, och hennes magiska örttéer, (åter)upptäcker han sitt förflutna och sina bortglömda minnen. Denna fantastiska värld är skapad av Sylvain Chomet som ligger bakom animerade filmer som Belleville Rendez-vous, som hade premier i Cannes 2003, och dessutom The Illusionist. Filmen, som prisades i Newport och Beijing, kommer att distribueras på VOD i Spanien, Italien, Tyskland, Polen, Österrike och Ungern.

Slutligen, i Supercondriac(2014), återvänder den populära franska kombinationen Dany Boon och Kad Merad, några år efter deras storhit Welcome to the Sticks. Super- (eller snarare hyper-) kondriaken är Romain, vars enda vän är hans läkare Dimitri. Desperat över att bli av med denna drryga patient gör Dimitri allt han kan för att hjälpa Romain hitta kärleken. Men saker går inte som förväntat. Den stora succén i Frankrike, Supercondriac, kommer vara tillgänglig i Danmark, Sverige, Norge, Storbritannien, Irland, Tjeckien, Slovakien och Finland. 

den 31 augusti 2015, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube